headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Zeist. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830622 WhatsApp

Herstellen van gescheurde enkelbanden

Gescheurde enkelbanden: de oorzaak

Je enkelband scheurt: een vreselijk pijnlijk moment. Voor een groot deel is het helaas pech, maar voor een deel waarschijnlijk ook het gevolg van langdurige fouten in hoe je beweegt, staat en je enkels belast. Niet alleen je enkels, maar je hele been tot aan de heup kan een aanleiding zijn voor gescheurde enkelbanden.

Rust, ijs, compressie, hoog houden

Of je het nu snel via internet opzoekt of naar de Spoedeisende Hulp bent gegaan, je hebt waarschijnlijk het volgende advies gekregen: rust, ijs, compressie, hoog houden. Fysiotherapie kan je goed helpen bij gescheurde enkelbanden dus maak direct een afspraak. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer we kunnen doen. En tot die tijd: rust, ijs, compressie, hoog houden.

Samen zoeken naar de oorzaak van gescheurde enkelbanden

Naast de rust die je nodig hebt voor het herstellen van gescheurde enkelbanden kunnen we je tijdens de herstelfase laten zien hoe je tapet of een brace zet om het gebied te ontlasten. Zodra het weer kan gaan we samen met jou op zoek naar de oorzaak. Dat doen we door je spieren te testen en je houding te analyseren.

De kans op herhaling minimaliseren

Tijdens de behandelingen werken we niet alleen aan pijnvermindering en het vergroten van de beweeglijkheid van je enkel, we gaan ook aan de slag met je houding, je beweeggedrag en we zorgen voor een betere balans. Dit alles zodat we de kans op herhaling kunnen minimaliseren.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.688 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top